Meritxell Ribé Modol, interiorista y decoradora en Barcelona, nació en Lleida el 1977, estudió en la Escuela Superior de Diseño Bau de Barcelona e inició su trayectoria profesional en diferentes estudios de interiorismo, decoradores y arquitectura de la ciudad. En 2005 crea su propio estudio de interiorismo y desde entonces ha proyectado diferentes proyectos tanto de vivienda privada como de espacios profesionales. Como interiorista y decoradores en Barcelona, a partir de un servicio individualizado para cada cliente se ofrece la posibilidad de contratar diferentes opciones: desde un asesoramiento de espacios, colores, iluminación o diseño de mobiliario hasta el desarrollo de un proyecto integral de interiorismo y dirección de obras. Su filosofía de trabajo incluye un trabajo en equipo de decoradores y una concepción del espacio desde una visión real de las necesidades de cada cliente creando espacios con una atmósfera cálida y personalizada. Decoradores en Barcelona.

BOTIGA LUPO

Es troba en procés el projecte d’Interiorisme i Decoració integral per renovar la nova imatge de les botigues de la reconeguda marca de bosses Lupo. Aquesta firma catalana d’esperit 100% barceloní s’inspira en les guies arquitectòniques de l’estil de Gaudí a cadascun dels seus models.

Per això, es porta a terme aquesta proposta aportant un nova i renovada estètica que uneix la sofisticació, la puresa i el modernisme seguint les premisses de Lupo. Es van emprar línies corbes i orgàniques per als nous fossajats de la botiga fent l’ullet als patis interiors de La Pedrera de Gaudí.

Actualment, la marca disposa d’un servei Lupo Atelier on ofereix als seus clients la possibilitat de customitzar el seu propi bossa. Es busca integrar aquesta secció en la nova distribució de la botiga donant valor a l’espai i permetent als usuaris sentir l’artesania del producte.

Es fan servir materials naturals com diferents tipus de fusta, pedra i ceràmiques combinades amb el toc verd del natural i jugant amb la vegetació. Es trasllada el simbolisme de Miró, així com les estructures i el moviment de Gaudí creant una estructura que s’adapti a les necessitats dels clients.

HABITATGE MALLORCA

En aquest habitatge de 250 m2 i una gran terrassa exterior situada al centre de la capital catalana, es va dur a terme un projecte integral d’Interiorisme, Decoració i Estilisme. Es va realitzar una nova redistribució de tots els espais adaptant-se a les necessitats dels seus propietaris.

Els requisits principals van ser l’ampliació de les àrees comunes, l’obertura de les diferents zones creant distincions entre elles mitjançant la decoració i la comoditat dels seus habitants. Es va buscar crear una casa per viure-la i gaudir-la en cadascun dels seus racons. Es va mirar al detall la selecció dels materials i peces, creant un entorn molt càlid i especial. Es va fusionar mobiliari recuperat amb altres elements més contemporanis i actuals.

A la zona de dia es distingeixen el gran saló-menjador, que inclou una zona de descans i una altra per poder treballar amb l’ordinador. A més, es troba l’àmplia cuina amb una península i una zona per esmorzar i la saleta per veure la televisió reunits. També inclou una àrea destinada per a realitzar les tasques de bugaderia i un bany de cortesia.

La zona de nit es troba orientada a l’ala oposada de la casa, on l’ambient és més recollit i tranquil. Es va crear i va dissenyar cada habitació acoblant-se a les premisses dels propietaris i equipant-les amb elements confortables i ergonòmics. La integració de diferents peces d’antiquari permet potenciar l’arquitectura original de l’habitatge tan característica. S’inclouen obres d’art que completen la decoració escollida i que aporten valor a tot el conjunt.

HABITATGE DIAGONAL

En aquest habitatge de 300 m2 localitzada a la zona més cèntrica de la Diagonal de Barcelona, es va executar una reforma integral d’Interiorisme, Decoració i Estilisme. Es van obtenir àrees obertes, funcionals i actualitzades en aquesta casa que no tenia personalitat i caràcter.

La principal premissa dels seus propietaris va ser mantenir l’estructura de l’habitatge, adequant-la a les necessitats actuals. Per això es van redistribuir de nou tots els espais, restaurant totes les àrees i retornant-la seva essència i ànima. Es va completar amb un projecte global de domòtica i un sistema d’audiovisuals, a més de dotar cada espai d’un control de música independent.

A la zona principal es van crear tres àrees connectades i, al mateix temps, diferenciades. D’una banda, trobem la zona del saló on es va conservar la xemeneia original donant-li una imatge actualitzada i noble. Seguit trobem la zona de lectura i música, ja que als propietaris els encanta llegir i tocar el piano. La zona del menjador es va crear incloent una comunicació visual amb la cuina mitjançant unes portes corredisses en vidre transparent.

En conjunt s’empra al llarg de tot l’habitatge una gamma de tonalitats neutres i senzilles. Aquests colors es perllonguen en els materials emprats, escollint microciment per al disseny dels banys i la cuina. Es busca l’atemporalitat i la continuïtat en el temps dels elements introduïts.

CASA MADRID

En aquesta luxosa casa de 4.000 m2 situada en una de les zones més privilegiades de Madrid s’està duent a terme un projecte íntegre d’Interiorisme i Decoració.

Un dels objectius principals dels propietaris era disposar d’una àmplia zona d’estar i menjador on poder estar amb els seus convidats. Es buscava obtenir espais on els materials fossin els protagonistes, es van acompanyar d’orgàniques línies i metalls nobles. Es van introduir diferents versions de marbre on es fusiona amb la il·luminació i notes daurades, ressaltant cada detall de l’habitatge.

Les peces de decoració escollides completen l’espai, fent ressaltar cada racó i incloent obres d’art. El joc de materials i direccions dels mateixos ajuden a dirigir la visió a cada un dels punts principals de les àrees. Tots els espais són diàfans i en cada un es té una visió general de la planta sense interrupcions.

Diferents tonalitats blaves agafen força a la zona del saló al costat d’altres més neutres i confortables, on es diferencien els diferents ambients mitjançant el desplegament de catifes i dels elements verticals. Cadascuna de les peces que integren cada àrea acompanya la forma del seu conjunt, creant un racó recollit i homogeni.

A les habitacions suites es va buscar donar les notes de protagonisme a les parets dels capçals fent combinacions de materials, llums i formes. La resta dels ambients queden discretament integrats, aportant confort, tranquil·litat i creant estades soft.

LOFT POBLENOU

Lluminositat i amplitud van ser les premisses principals del projecte de decoració d’aquest loft de 300 m2 a la zona del Poblenou de Barcelona.

Els principals objectius dels propietaris van ser la fomentació de l’arquitectura pròpia de l’estada, emfatitzant l’estil industrial i els materials amb les noves peces incorporades a cada àrea. Es van voler mantenir alguns elements originals del loft com les instal·lacions vistes, els materials naturals i les seves imperfeccions. A més, es va buscar destinar l’espai tant per viure com per celebrar exposicions relacionats amb el món de l’art.

A l’espai principal es va buscar fer una distinció de cada racó, però dotant cada zona d’un ús singular. Es va dur a terme a través de la col·locació de peces de mobiliari i el desplegament de catifa que va permetre fer aquest tipus de divisió de forma natural i molt visual. Es va conservar la cuina original d’estil industrial, incorporant-la al nou disseny i integrant-la amb la gamma cromàtica de la resta del loft.

Al llarg de tot l’habitatge, hi ha un fil conductor que fa a la gamma de tonalitats seleccionada. Els tons vermells i verds juntament amb altres més neutres, com beixos i colors terra, van permetre potenciar la imatge dels mobles recuperats i industrials seleccionats.

CASA IRADIER

En aquest habitatge de tres plantes situat al barri de La Bonanova es porta a terme un projecte d’Interiorisme i Decoració.

Un dels objectius dels propietaris és obtenir lluminositat i crear un espai diàfan i ampli. Es busca crear espais d’emmagatzematge com a premissa fonamental dotant-la de funcionalitat. El resultat és un habitatge on a la planta principal s’unifica la cuina, el saló i el menjador, donant accés a l’espai exterior i una zona de descans i confort. Es redissenya la llar de foc, creant un lloc de lectura integrant els llibres com a elements decoratius.

A la planta superior, s’ubica l’habitació de convidats i la dels més petits, totalment oberta i amb l’opció de dividir-la en un futur. En l’últim pis se situa la suite principal amb terrassa pròpia. Es fan servir materials naturals com la fusta i teixits orgànics en tot l’habitatge, creant un estil atemporal i emprant el verd com a color de connexió en cada estada.

Es decideix emprar acabats neutres i línies depurades on s’aprecien els detalls de disseny. La cuina està totalment equipada, es crea una zona d’esmorzar incloent una península i uns tamborets que s’equilibren amb la resta de l’espai. En els banys es continua emprant la mateixa gamma cromàtica que a la resta de la casa, obtenint àrea que transmeten tranquil·litat.

CASA SUPERMARESME

En aquesta casa de 1000 m2 situada al Supermaresme a la Costa Brava, es porta a terme un projecte d’Interiorisme i Decoració que es va completar amb el treball d’Estilisme.

El principal objectiu dels seus propietaris va ser obtenir espais oberts on la gran protagonista fos la llum natural. Es va buscar dotar cada àrea d’un estil relaxat i desenfadat acord amb l’entorn. Es potencia l’ús de colors neutres emprant una gamma cromàtica molt suau i que transmetés confort i tranquil·litat.

A la zona de dia es pot distingir quatre espais diàfans i, al mateix temps, ben diferenciades. Aquesta àrea inclou: el saló, un petit racó de lectura al costat de la llar de foc, el menjador i la cuina. Totes elles es connecten de manera visual, es manté un diàleg on no hi ha cap element que obstaculitzi la visió. Aquesta zona té vistes tant al porxo com a la resta de la parcel·la, que podem trobar envoltada per naturalesa.

Per a la zona exterior es van obtenir dos dels racons més funcionals. D’una banda, trobem el menjador exterior que pot albergar a un gran nombre de comensals gràcies al banc d’obra que es va realitzar. Es va obrir la paret posterior per ganes en lluminositat i augmentar la visibilitat de la resta de la casa. D’altra banda, trobem una zona de descans amb mobles lleugers i amb una paleta de colors que continuen la mateixa línia que a l’interior.

HABITATGE AMIGÓ

Projecte d’Interiorisme i Decoració en un habitatge de 165 m2 situat a la zona alta de Barcelona entre Via Augusta i Calvet, en el qual s’han obtingut espais més lluminosos i oberts. Es van actualitzar les estades que no tenien estil i disseny obtenint àrees contemporànies i renovades.

En aquesta proposta de projecte, els propietaris van voler optimitzar l’espai existent i obtenir una millor distribució de l’habitatge per crear àrees homogènies i fluïdes. Al rebedor es va situar el despatx afegint un estil informal a l’entrada. Es van incloure peces molt modernes amb altres més antigues, aportant un toc clàssic, elegant i sobri.

La zona del saló-menjador continua l’essència de la resta de la casa jugant amb diferents materials naturals. Es combinen colors foscos i uns altres més neutres amb diferents composicions d’il·luminació, recuperant l’ànima i vida de l’habitatge.

L’habitació infantil es va realitzar a mida en base a una composició mitjançant mòduls per optimitzar el màxim espai possible. D’altra banda, a la suite es va buscar l’elegància i calidesa creant una harmonia entre els elements. Es va seleccionar un paper decoratiu geomètric dotant de protagonisme a la zona de l’capçal i creant un gran quadre.

HABITATGE JOSEP BERTRAND

Projecte integral d’Interiorisme i Decoració obtenint connexió entre les zones i aportant lluminositat a les estances. El principal objectiu va ser dotar a l’habitatge d’elegància i sobrietat cuidant el detall, la il·luminació i l’harmonia entre colors i textures. S’aporta a l’habitatge una calidesa que permet crear l’equilibri perfecte.

En la proposta per aquest projecte amb vistes al Turó Park, es va prioritzar l’obertura d’espais per crear un diàleg entre la sala, el menjador i la cuina. L’estil eclèctic de l’habitatge es va combinar amb diferents materials com la fusta noble, els marbres i teixits naturals. Es va partir d’una base neutra a la que se li van afegir tocs de color, art i mobiliari contemporani, presents en tots els racons de la casa.

La distribució de l’habitatge es va dur a terme segons les necessitats del client, en aquest cas era necessari incorporar tres suites principals amb el seu propi bany. Per independitzar el despatx es va dissenyar una separació de ferro i vidre donant amplitud a la zona del hall. D’aquesta manera, es va aconseguir també tenir més lluminositat en la zona central de l’habitatge.

Les dues terrasses existents es complementen amb una gran força visual, revestint-les de fusta i vegetació juntament amb la combinació de mobiliari d’exterior i il·luminació.

ATELIER KATARINA GREY

A partir d’un espai diàfan situat en un principal d’una finca en la zona alta de Barcelona, es dissenya el nou Atelier de la reconeguda dissenyadora de moda Katarina Grey. El projecte està inspirat en els seus dissenys nostàlgics, càlids i bohemis, segell molt definit de la marca.

Es distribueix a partir d’un eix central en el que ubiquem el vestidor i una paret divisòria. Aquesta paret està dissenyada exclusivament per aquest espai i proposada com una gelosia de fusta, ferro i revestida en mirall. En la paret frontal es va decidir realitzar un collage amb diferents fotografies, resultat obtingut dels nombrosos dissenys i desfilades de la dissenyadora.

En la composició general de l’atelier predomina una paleta de cromàtica que va des dels grisos fins als roses node i els verds aigua. També intervenen materials com el llautó o al fusta envellida, cortines en llis salvatges , papers decoratius, sofàs en vellut, un gronxador penjat de ratan, estructures de ferro i marbre i catifes en diferents parts de l’espai. La col·locació d’aquestes ultimes tanca un cercle completament exposat i alhora íntim, que juga amb un equilibri lumínic perfecte i en harmonia.

OFICINES ZEPTOLAB

Projecte integral d’Interiorisme i Decoració ampliant espais, obtenint més lluminositat i optimitzant les àrees de treball. El principal objectiu va ser dotar de la màxima funcionalitat i fer més pràctiques aquestes oficines situades en el singular Edifici Mediapro del barri 22@ de Barcelona.

La proposta de projecte parteix de la necessitat de l’empresa en descompondre la seva àrea de treball en diferents formats: zones diàfanes per al treball diari, petites sales per aquelles reunions d’equip, una sala de jocs pel descans, una sala de reunions amb gran capacitat i una cuina-menjador. La finalitat va ser la combinació dels amplis espais obtinguts junts amb petites sales de reunions.

Es va jugar amb moquetes de colors i textures diferents en paviments inspirats en tons dels productes que crea l’empresa. Per a les zones diàfanes, es va optar per un fals sostre discontinu de llistons de fusta i sostres negres afegint personalitat i caràcter. Pel que fa a la ubicació de les sales de reunions, es plantegen al voltant del nucli d’ascensors i zones de pas mitjançant envans de fusta i vidre.

Al rebedor, es va decidir col·locar un jardí vertical revestint la paret i que donés la benvinguda a l’entrada a l’oficina. Per a la il·luminació del projecte, es va decidir per una llum més difusa en zones de pas i intensa i òptima sobre les taules de treball.

RESTAURANT COFFEE PARK

En aquest projecte de Contract, es buscava donar-li un punt de vista diferent i renovat. Per a això, es va decidir utilitzar materials naturals on la principal protagonista és la fusta sense tractar. Alhora, es va decidir realitzar en aquest mateix material una gàbia de llistons creada a l’escala. El conjunt de peces escollides crea un entorn envoltant harmoniós i equilibrat.

 

A la planta baixa es va ubicar la zona de jocs, ja que es tracta d’un restaurant dirigit a l’oci de famílies. Per això, es va protegir el terra per els més petits amb gespa artificial fins a crear una divertida corba que empalma amb la paret. A nivell visual i pràctic, crea una sensació d’espai infinit que serveix com entreteniment i joc alhora.

 

En la planta principal s’observen diferents ambients: zona de relax, zona bar i zona restaurant. Cada una es va dur a terme amb una acurada selecció de peces de decoració que fes possible la distribució, sempre basant-se amb el confort dels usuaris. El color blanc juntament amb al fusta, passen a ser els punts de connexió de tots els espais.